scroll


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, January 28, 2011

perkhemahan


assalamualaikum.. n..salam sejahtera... pembuka bicara..

perkhemahan ???
best ker??
hahaaha...nak tau best ke x.... g la join venture...bru tau best ke x...setakat dengar orng bercerita tapi kite x rase so...x best la jadinya kan...untun
g rase di aku coz aku dapat join aktiviti perkhemaha
n ni..bersam
a2 teman2 baik aku di
universti ni..hehehe..bukan senang tau nak dapt peluang
macam
ni...so...kalu dh ade peluang tue...join jela...buat ape nak bagi banyak sgt alasan...takot pacat la..lintah la..heheeh...even sebenarnye empunya diri ni pun takut jugak..heeheehe
tapi perkhemahan ali ni mmg best...dpt peluang berjalan waktu malam...mmg org x akan sangka berjalan waktu mlm dlm hutan y agak tebal ni mmg mencabar,,,tanpa lampu suluh..tanpa chaya..tapi......cuba teka ape keajaiban alam yang kami dapat lihat????
pergh..mmg time tue ati aku betul2 tersentuh
dengan keajaiban tuhan... aku pernah dengar orang ckap..kalu waktue mlm ni..ade sesetengah tumbuhan mengeluarkan cahaya...tp x pernah tengok la..
pengalamn kem ni..membuatkan aku terpegun bila aku dapat lihat dengan mata kepala aku sendiri...cahaya y dikeluarkan oleh tumb
uh2an pada waktu malam..memang cukup
indah...cukup2 indah... seems differents..dats
why...kalu ade peluan
g m
cm ni..trus je grab!!!

prepaid sim aku skang


next entry kali ni...
wow!!! mmg bst biler guna
DIGI EASY PREPAID...
hehehe biler2 masa dan dimana jua..
free of charges kalu nk kol mesej mms orang y kite syg..hehehehe..so jimat la kan. sepanjang bercinta ni...x yah dok risau kredit x de jek...kredit jalan biler nk kol mak and kengkawan...so...its doesnt matter la kan..no alasan x de kredit biler nk telepon mak..heheheehe...memang best...so...kawan2 kat luar sane jgan plak jeles...hehehe..
kalu rase nk kol,mecej,mms FREE dengan org terSAYANG....
gunelah.....
DIGI EASY PREPAID..
...mmg berbaloi..

Friday, January 7, 2011

banjir..huhu

Hujan x berhenti dari beberapa hari yang lalu di Gong Badak...Kuala Terengganu ni..huhuhu..dah rase kesejukan yang teramat la ni..coz matahari un cam segan silu je nak muncul..nak basuh baju pn kene la pakai downy perfume sentiasa coz nak elak baju berbau bile x kering..tp musim hujan nih..mmg banyak la keje terbengkalai..longkang kat bumi unisza ni pun smpai x dpat nk diteruskan coz aliran air terlalu laju..so...pekerja n arkitek x ley nak wat pape la kn...mmg jarang berlaku keadaan macam ni..tp nk buat cmne biase la awal2 tahun cmni..musim tengkujuh..hujan xhenti...so...kesimpulannya terpaksala harungi gak keadaan mcmni kan....nak p makan pun payah..coz kalau keluar gerenti basah punya la..demi mengisi perut yang dh berkeroncong..kene la gak p mkn..kalu x mmg la...kelaparan..sampai malm ke esok paginya hujan x benti2...ley mati kelaparan..buat ape la nk takut dengan kebasahan kalau nak menyiksa diri sendiri???ye x??
nak x nk kena la g jugak..
td mase g mkn tengah hari kebetulan hujan reda cikit..so..kami pun berjalan pulang ke hostel masing2..tetiba jek..dengan sekilas pandang kami tgok kawasan tempat slalu kitorang lalu dh nek air..ada la parat buku lli jek..tp excited la nak tau berapa bestnye dok dlam air..time tue x terpikir dah pasal ulat2 air..lipan..kala jengking dan binatang yang seatu dengannye..haha seronok beb men air...nak rasa meh kite p men air lgi..terasa cam jadi mangsa banjir lak..round tmpat2 yang agak dipenuhi dengan air...berjalan la merempuhi air y x berapa dalam tapi agak deras....sejuk gak time tue..yela..hujan lg kn..men hujan la...nasib x demam jek..
pengalaman bermain air banjir kat unisza ni..mmg best...hehe...

Tuesday, January 4, 2011

impian @azam tahun baru..

Alhamdulillah kehadrat ilahi...coz..sehingga skang aku still dapat menghirup udara yang segar kat muka bumi tuhan ni dengan nikmat2 yang amat tak terhingga.....sempena tahun baru ni...rasenye still x terlambat lg tok aku ucapkan selamat tahun baru...tahun baru mestilah ade azam yang baru kan...especially nk jdkan something yang kite impikan tercapai...mane la tau impian and azam tahun lepas still x terlaksana..so kene la berusaha tok laksanakannya tahun ni..ye x..x de yang mustahil seagi ape y kite impikan tue logik..ye x...haha...len la kalu as a student kite nak nek p planet pluto tue ha...huhuhu...agak2 la punya impian mcm tue.bleh jek...tp bleh ke impian tue dilaksanakan??? mesti ramai y tertanya2 mcmaner nk buat supaya semua impian kite dpt dilaksanakan..carenya mudah jek..yang pnting usaha..setiap ape y kite buat kite mesti tetapkan satu tekad yang kita nak benda tue..jgn terlalu gelojoh..sebb ape y kite nk x semestinya baik untuk mase depan kite..pikir dulu elok2...ambil sehelai kertas kosong..renungkan mata diatas kertas tersebut...bayangkan yang kertas tue bleh menembusi masa depan akan dtg untuk mencapai impian and azam tue..senaraikan lebih kurang 10 azam kite pada awal tahun yang kite nk kan ianya terlunas bile sampai di penghujung tahun..pikirkan bebaik..bukan mudah...tuliskan satu persatu azam tersebut....lipat kertas tersebut dengan elok dn simpan dalam sebuah buku atau didalam almari dengan rapi... ape y kite tulis didalam kertas tersebut akn terlaksa sebahagian daripadanye..x percaye???? cube la...
hehehe selamat mencuba...
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget