scroll


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, April 12, 2012

Lirik lagu Penanggung Sepi - Ain AF8

Aku menyayangi mu
Dengan tulus dan jujur
Tapi ku rasa kau tidak

Kita makin terpisah

Walau dibilang sayang
Kerna ku rasa kau tidak

Cukup jangan tambah lagi

Luka ku didalam hati
Biarkan aku sendiri.. kasih..

Cukup jangan dusta lagi

Kau dah tidak mencintai
Biarkan aku menjadi ..penanggung sepi..

Kita makin terpisah

Walau dibilang sayang
Kerna ku rasa kau tidak

Cukup jangan tambah lagi

Luka ku didalam hati
Biarkan aku sendiri.. kasih..

Cukup jangan dusta lagi

Kau dah tidak mencintai
Biarkan aku menjadi ..penanggung sepi..


Plaster my heart..



Bila Hati ni merapuh..takkan ada siapa yang tahu..
betapa sedihnya hati ni menjalani hari2 tanpa orang tersayang disisi..
luka di tangan nampak kesan...tapi luka di hati siapa yang tahu...
Pretend to be strong..but actually im not..
Let just me know..seem someone i love most dont know.
let the pillow and Mr A know...they didn't argue at all..they just keep quiet and look at me..
oh God...Help me... Just you can hear me..

I NEED YOU -RANDY & MIKHA

Seluas langit di atas
Tak seluas cintaku ini
Sedalam palung lautan
Tak sedalam cintaku ini

Mengalir di dalam darahku

Sedekat hembusan nafasku
Cintaku untukmu ooh

Biar dunia menghina

Hatiku tetap cinta

Cause i miss you

Cause i need you

Biar dunia saksinya

Cinta kita berdua
Cause i miss you
Cause i need you

Wooo wooo wooo


Cause i miss you, cause i miss you

And cause i need you, baby


Saturday, March 24, 2012

Pengalaman

gambar pelajar sekolah menengah dan sekolah rendah...bezakan...

hypeeeeeee olzzz!! hehe lets join me in my story...
pengalaman sebagai guru KGSK di sekolah menengah sangat lah berguna...wahhh saya ajar budak sekolah menengah...sangat lah sesuai..
banyak perbezaannya sekolah menengah dengan sekolah rendah ni...lebih seronok sekolah rendah sebab murid takot cikit dengan cikgu..tapi student generrasi Y ni sgt2 la merbahaya..haha...ape yang penting adalah kesabaran seorang gru dalam mendidik anak2 zaman sekarang...hehehe chewaaahhhh... berfalsafah plak.. sekolah menengah seronok sebab budak2 kire dah besar kan..suma dah x takot dah ngan cikgu ni...huhui...camane nak buat tu???ha kene ad caranye...lau x berhati2...buruk padahnye...akal mereka ni panjang...macam2 bleh berlaku...sabor jek la kan...





one day masa tengah jaga periksa..ada la dua tiga orang student ni...tetiba jek suar dy basah..i wondering why???sebab dy ni x bgun pun g toilet ke ape...and then...i found something..hahaha kat situ gak tergelak sakan...nak tau ape?? pelajar men tembak2 gune botol air mineral yang di tebuk kat penutup...ishhh sian budak2 yang teraniaya tu kan...pelik2 jek dak skola menengah ni..kat skola renda aku x penah jumpe agy la gelagat cmni...tp kalau skola rendah yang terkencing...sluar terkoyak dekat tuttt pon ade..hahah...
ini x sampai setahun pun aku kat sekolah dah macam2 gelagat.. kalau lebih lama lagi mesti banyak sangt pengalaman... aku pasti akan gunakan pengalaman tu sebagai pengajaran pada masa akan datang dan menggunakan pengalaman tersebut sebaik mungkin...insyaAllah...

Sunday, January 22, 2012

Doa Seorang Kekasih - In Team

Doa Buat Kekasih

Bismillahirrahmanirrahim...

Ya Allah..
Seandainya telah Engkau catatkan..
Dia milikku tercipta buatku..
Satukanlah hatinya dengan hatiku..
Titipkanlah kebahagiaan antara kami..
Agar kemesraan itu abadi..

Ya Allah...
Ya Tuhanku..yang Maha Mengasihi...
Seiringkanlah kami melayari hidup..ini..
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan..
Dia bukan milikku...
Bawalah die jauh dr pandanganku...
Luputkanlah dia dr ingatanku...
Dan peliharalah aku dr kekecewaan...

Ya Allah..ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan..
Menolak bayangannya jauh kedada langit..
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya....

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan..
Adalah yang terbaik untukku..
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah..
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaanku..
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan dari hamba-Mu yang dhaif ini...
Janganlah engkau biarkan aku sendirian...
Didunia ini mahupun akhirat..
Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan...
dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama sama dapat...
membina kesejahteraan hidup...
Kejalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan
solehah...

Ya Allah..
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat..
Dan peliharalah kami dr azab api neraka...

Amin...amin ..Ya rabbal'aalamin...

Kembali Senyum

Pantas kau diam membisu
Ada garis sendu di wajahmu
Salahkah sekadar aku bertanya
Berikan jawapan

Kuatkah ikatan cinta
Apa mungkin kasih mu setia
Tak ku duga airmata berlinang
Luka perasaanmu sayang

Sengaja hatimu ingin ku duga
Tak terlintas fikiran mencuriga cinta
Ku tahu seputih dingin salju
Itu warna cintamu

Kekasih usah merasa ragu dan sangsi
Kekasih cintaku takkan terbelah bagi
Keringkanlah airmata di pipi mu sayang
Kembali senyum

(Repeat all 2X)

Kekasih usah merasa ragu dan sangsi
Kekasih cintaku takkan terbelah bagi
Keringkanlah airmata di pipi mu sayang
Kembali senyum

Dan maafkanku..


(Al-Fatihah buat Allahyarham Izwan Pilus. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yang beriman)

Monday, January 16, 2012

miss u





Seriously....i miss those moment very muchhhh...huhu guys when we can hangout together just like before??....i miss all off u.. rindu giler beb..tgok keindahan lampu malam sama2...sies rindu..terasa lagi rindu masa kereta kita semua tersadai kat tepi jalan belakang airport...rindu kan saat tu...haha dalam keadaan gelap gelita ngan x ada lampu jalannya..hahaha.
guys, bila teringat semula kisah kita semua ni aku rasa macam x nak berpisah ngan korang suma...sebab aku rasa korang dah macam saudara kandung aku... susah senang semua kita tempuh...dalam kem...luar kem...kat asrama...wuuuaaaarrrgghhhh rindunya... korang ingat lagi x masa kita sama2 mandi kat lata belatan kot..ehhh kat sekayu...ehhh ntah ea terlupa plak nama tempat tu...masa tu aku rasa seronok sangat2... seriously x tipu punya... kalau bleh aku nak masa tu berulang..tapi aku x nak la dengan orang len..yang len x de pun aku x kesah la... yang penting korang ada..huhu
bila kita gaduh mesti ada jek jalan penyelesaiannya...bukan lama pun...kejap jek kan..saat yang aku x lupa jugak bila kita sama2 g karaoke..ha time tu terpancullah segala bakat..suma nyanyi tapi shira je yang syg suare dy..hehehe... sharing is caring...yup..tu mmg x dinafikan bila kita slalu share makanan yang kita beli kat kafeteria...semua makanan yang kita tempah mesti suma dpat rasa..seronok2..tiap2 kol 9 mesti kita jumpa kat kafe...ad discussion ke x de kite tetap jumpa kan even sekejap...tgok bola sama2 walaupun aku x suka bola sangat..hehe.. tp sies la aku rasa macam nak mengeluarkan titisan air mata ni bila teringat kat korang suma.. rindu...

"ya Allah...
ampunkan dosa kami, kau pertemukanlah kami semula..
kau peliharalah hubungan kami...
aku memohon kepadamu agar rakan2 ku berada didalam keadaan sihat serta dapat mencapai cita2 yang telah mereka idamkan...permudahkanlah jalan mereka kerana hanya engkau yang maha Mengetahui Lagi Maha Bijaksana...Amin Ya Rabbal Alamin..."

Wednesday, January 11, 2012

............

Assalammualaikummmmm.....

Selamat tahun baru..hehe walaupun dah terlepas 11 hari aku tetap nak ucapkan
SELAMAT TAHUN BARU...
fuhh dekat 2bulan aku x update blog...mls merupakan salah 1 puncanye...haha..ape ntah pengisian aku nak letak pun aku x terpikir..tapi tadi masa sibuk berjalan- jalan..tetiba terfikir 1 idea best.. ha aku nak mulakan hidup dengan sentiasa ceria tanpa memikirkan orang sekeliling..wahhh bunyik macam best..tapi mampukah aku???belom cuba belom tau kan... sejak menganggur ni aku selalu berasa bosan duduk kat rumah..yelah internet terputus so nak online jauh la dari sudut hati...rindu nak berblogging menyebabkan aku sambung semula talian internet dirumah...so sekarang aku boleh berblogging bila-bila masa dan dimana jua..haha.. ape lagi yang bestt ea..haa...x lame lagi aku dh nak dapat lesen kereta...hopefully aku lepas la test JPJ yang akan datang ni kan...x nk la kene bayar lagi...mana nak cekau duit dalam keadaan ekonomi yang serba kekurangan ni...dah la x keje...dok umah menghabiskan beras jek..huhu.. ada orang tersayang pun buzy..so terpaksalah membawa hati yang lara ni pergi berhibur... ermm tapi mungkin x pe kot sebab x lame jek lagi aku nak pegi ganti sorang cikgu yang bersalin kat SMK Dato' Seith..huhu.. Nantikan sama ada jadi ataupun tidak... perghhh kalau kene ajar bi skola menengah mana la aku pandai sangat.. kene study semula la ckit2..sambil2 tu ley amik SPM skali lagi...ye x..manella tau dapat 12A plak kali ni..hua hua hua.. k la..makin banyak berkata2 makin mencarut bebukan plak.....wsalam..
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget