scroll


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, September 20, 2010

Tips hilangkan rasa sakit hati!


Entry kali ni aku nak share macamne nak ilangkan rasa sakit hati...mesti kita sume pernah rasa diri disakiti...secara sedar ataupun tidak kan??sakit hati ni bukan just untuk org yang putus cinta jerk...pasanagan yang sedang hangat bercinta pun ada jugak rasa skit hati..bak kata org tue..normal la kan rasa tue...tp kita still x ley nak biarkan...kene bagi ubat cepat2 supaya x melarat..jauh disudut hati tue mmg x nak ada sikit pun rase skit...lumrah la kehidupan nih...kire cam asam garam la jugak...cuba bayangkan kalu someone tue x de langsung rasa skit hati??x ke pelik cmtue..hehhhehehe....everytime steady jerk..happy go lucky...Sakit hati kalau dibiarkan mmg akan jadikan diri kita sendiri yang terseksa...so, jalan penyelesaian yang terbaik untuk hilangkan rasa tue.....ikot tips2 yang bakal aku sertakan kat bawah ni...
1) tarik nafas sedalam yang boleh.tarik dengan tertib yang betul..jgn men tarik sembarang jek..t kang sesak nafas pulak..
2) cool down kemarahan korang tu.bila rasa sakit jangan terus g serang...memang la meletop and bertambah2 la rasa tue..lagi bagus biarkan dulu hati tue dh rase tenang...
3)jangan duduk sorang2..means kalu terasa tue cepat2 la g cari kawan2 yang terdekat...borak2...cari mud korang ngan kawan2 korang...kalau korang dok sorang2 macamne nk hilangkan rase tue kan..mestilah kite asek berfikir jer!!!
4) lakukan kerja2 yang kita suka lakukan...misalnya berkebun...men ngan binatang peliharaan ke...men congkak ke...ape2 je la yang korang suka...
5) lastly satu yang paling penting....ambil wudu'.pastu solat mohon pada Allah supaya hati kite sentiasa rase tenang..and permudahkan perjalanan hidup kita ni...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget